بین المللیواحد ترجمه

«قانون سیاه»؛ نماد تاریخ برده‌داری در فرانسه لغو می‌شود

یازاکو-سنای فرانسه مجلس علیای پارلمان این کشور به‌اتفاق آرا از لغو رسمی قانون‌نامه‌ای متعلق به قرن هفدهم میلادی حمایت کرده است که برده‌داری را در مستعمرات پیشین فرانسه تنظیم می‌کرد.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از «ریپورت»، رأی‌گیری به‌صورت زنده از وب‌سایت سنای فرانسه پخش شده است.

این لایحه در تاریخ ۲۸ مه نیز در مجلس ملی فرانسه به‌اتفاق آرا به تصویب رسیده بود.

موضوع این قانون‌نامه موسوم به «قانون سیاه» است که در سال ۱۶۸۵ و در دوران سلطنت لوئی چهاردهم تصویب شد. این سند بردگان را در دسته «اموال منقول» طبقه‌بندی می‌کرد و حقوق صاحبان بردگان و انواع مجازات‌ها از جمله مجازات اعدام را تعیین می‌کرد.

بر اساس قانون جدید دولت موظف است گزارشی درباره میراث حقوقی نظام استعماری، پیامدهای بلندمدت آن و نحوه آموزش تاریخ برده‌داری در برنامه‌های درسی مدارس تهیه کند.

با این حال در این سند به موضوع پرداخت غرامت که برخی از مناطق فرادریایی فرانسه خواستار آن هستند، اشاره‌ای نشده است.

برده‌داری در فرانسه در سال ۱۸۴۸ لغو شد. قانونی که در سال ۲۰۰۱ به تصویب رسید، برده‌داری را جنایتی علیه بشریت به رسمیت شناخت؛ اما لغو رسمی تمامی اسناد تاریخی مرتبط با نظام برده‌داری را در بر نمی‌گرفت. لایحه جدید دقیقاً با هدف برطرف کردن این خلأ حقوقی تدوین شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Are you human? Please solve:Captcha


دکمه بازگشت به بالا