• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
4

خروج پول سرمایه‌گذاران از بورس در چهاردهمین روز متوالی

  • کد خبر : 82879
  • 01 آبان 1401 - 11:00
خروج پول سرمایه‌گذاران از بورس در چهاردهمین روز متوالی
یاز اکو - بازار سهام طی دادوستدهای هفته گذشته برخلاف هفته قبل که عملکرد مثبتی داشت، با عقبگرد معاملاتی همراه بود. همچنین اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس معامله می‌شود، هفته گذشته را عمدتاً با کاهش قیمت سپری کردند.

یاز اکو؛ جعفر ساعی نیا_ یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار ارز/ دلار آتش زیر خاکستر 

قیمت دلار در هفته چهارم مهر، ۰/۱۱ درصد رشد داشت. این بازار هفته گذشته نیز، ۰/۰۷ درصد رشد کرده بود. کارشناسان بازار، فضای فعلی برای قیمت دلار را مه‌آلود و غیر قابل پیش‌بینی می‌دانند. آنها بر این عقیده هستند عاملی غیر از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت دلار، بر بازار ارز تاثیر می‌گذارد و آن دخالت مستقیم دولت و بانک مرکزی در قیمت‌ها است و این هر پیش‌بینی برای قیمت دلار را بی‌اثر می‌کند. در غیر این صورت اگر قیمت دلار را با عاملی نظیر تورم داخلی کشور بسنجیم قطعا روند، رو به بالا خواهد بود.

بازار سهام/ عقبگرد بورس

بازار سهام طی دادوستدهای هفته گذشته برخلاف هفته قبل که عملکرد مثبتی داشت، با عقبگرد معاملاتی همراه بود. شاخص کل در هفته‌‌ای که گذشت توانست تنها یک روز سبز معادل ۰/۱۱ درصد افزایش داشته باشد. بر این اساس نماگر اصلی تالار شیشه‌‌ای با تثبیت جایگاه خود در سطح یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحد عملکرد هفتگی منفی ۰/۷۳ درصدی را به ثبت رساند. علاوه بر این خروج پول سرمایه‌گذاران خرد به مدت ۱۴ روز متوالی تداوم داشته است. همچنین ارزش معاملات خرد بورس (سهام و حق تقدم) در آخرین روز معاملاتی کمترین مقدار از ۲۹ اسفند ۱۴۰۰، معادل ۹۳۱ میلیارد تومان ثبت شد. کارشناسان بر این باور هستند که با تداوم خروج پول از بازار سهام در کنار تضعیف روز‌افزون ارزش معاملات خرد احتمال از دست رفتن سطح حمایتی ۱/۳ میلیون واحد برای هفته‌های آینده افزایش می‌‌یابد.

بازار سکه/ افت و خیز قیمت سکه

سکه طلا طی معاملات هفته اخیر همانند تغییرات نرخ دلار در بازار آزاد رفت و برگشت‌‌های متعددی در نزدیکی سطح ۱۵ میلیون تومان داشت. به‌طوری‌که هر قطعه سکه امامی با لمس سطوح بالای سطح یاد شده مجدداً با تاثیرپذیری از قیمت دلار آزاد و همچنین تمایلات نزولی بهای طلا در بازار جهانی به نیمه دوم کانال ۱۴ میلیون تومان بازگشت. بر این اساس مسکوک یاد شده با قرار گرفتن در قیمت ۱۴ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان برای دومین هفته متوالی عملکرد هفتگی منفی معادل ۰/۹۶ درصد را به ثبت رساند. عده‌‌ای از تحلیلگران تکنیکال معتقدند ناکام ماندن تلاش سکه برای تثبیت جایگاه خود در بالای سطح ۱۵ میلیون تومان باعث شده تا این مرز به عنوان یک سطح مقاومت قوی برای سکه عمل کند. برخی دیگر بر این باورند که نگاه سکه به روند دلار آزاد بوده و همچنان پتانسیل رشد دارد.

بازار طلای جهانی/ تضعیف چشم‌‌انداز قیمت طلا

طلا در بازار جهانی روز جمعه با کاهش همراه بود. زیرا بازدهی ۱۰ ساله خزانه‌داری ایالات متحده یک‌شبه ۲/۲ درصد جهش کرد و در بالاترین سطح خود از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ قرار گرفت و بازارها را متزلزل کرد. این امر در حالی رخ داد که انتظارات فدرال رزرو برای افزایش شدید نرخ بهره در نوامبر افزایش یافت. علاوه بر این باعث شد تا دلار پشتوانه خود را حفظ کند و از تمایلات نزولی آن کاسته شود. بر این اساس هر اونس طلای جهانی روز گذشته در قیمت ۱۶۲۰ دلار معامله شد. قیمت این فلز گرانبها در سال جاری به‌شدت کاهش یافته و به پایین‌‌ترین سطح در دو سال گذشته رسیده است. زیرا افزایش نرخ‌‌های بهره در بیشتر نقاط جهان دورنمای فلز زرد را به دلیل انتظارات مبنی بر ادامه این افزایش توسط بانک‌های مرکزی کشورها جهت کنترل تورم، تضعیف کرده است.

بازار اوراق مسکن/ رکودتورمی در بازار مسکن

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در فرابورس معامله می‌شود، هفته گذشته را عمدتاً با کاهش قیمت سپری کردند. به‌طوری که در این میان اوراق تسهیلات اسفند ۹۹ نیز از سطوح نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان عقب‌نشینی کرد و کار خود را در آخرین روز معاملاتی هفته در قیمت ۸۸ هزار تومان به پایان رساند. بر این اساس تسه ۹۹۱۲ پس از گذشت سه هفته بیشترین عملکرد هفتگی منفی معادل ۱۰/۴۵ درصد را به ثبت رساند. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که افت تقاضا برای دریافت وام مسکن و کاهش قیمت آن را می‌توان پیامد رکود در معاملات و ثبات نسبی در قیمت مسکن دانست. گفتنی است که معمولا عواملی همچون تعداد معاملات املاک، نرخ وام بانک مسکن، نرخ اوراق بدون ریسک در اقتصاد کشور و بازدهی بازارهای موازی در قیمت تسه تاثیرگذار است.

بازار نفت/ نفت در تلاطم اقتصاد جهانی

قیمت نفت در ابتدای روز جمعه پس از هشدار فدرال رزرو درباره رشد اقتصادی کاهش یافت. اما با توجه به سیگنال‌‌های مثبت از سوی چین و چشم‌‌انداز کاهش عرضه در ماه‌های آینده، در حالی که سرمایه‌‌گذاران تاثیر افزایش شدید نرخ بهره بر مصرف انرژی را ارزیابی کردند و امیدها به افزایش تقاضای چین و کاهش تولید توسط اوپک و متحدانش بر روند بازار نفت تاثیرگذار بود، بهای هر بشکه نفت تغییرات متعددی را به همراه داشت. به‌طوری که نفت خام برنت روز گذشته در قیمت ۹۲ دلار و ۵۳ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدییت نیز در قیمت ۸۴ دلار و ۶۴ سنت معامله شد. به گفته کارشناسان این بازار افزایش نرخ بهره ایالات متحده و تورم افسارگسیخته، بازارهای نفت خام را در سال میلادی جاری متلاطم کرده است، زیرا معامله‌گران نگران کاهش رشد بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هستند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=82879

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});