به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، استاد دانشگاه مراغه و مدیرعامل این شرکت فناور اعلام کرد که پس از ۲۲ سال تحقیق و پژوهش به این روش جدید برای استحصال کیتوسان از پوست میگو دست یافته است.
دکتر مهدوی نیا با بیان اینکه کیتوسان در داروسازی، پزشکی، تولید مواد غذایی، تصفیه آب و صنایع رنگ و رزین کاربرد دارد، افزود: در این روش از پساب حاصل از فرآوری و تولید کیتوسان در کشاورزی هم می توان استفاده کرد.
وی اضافه کرد: این محصول به کمک یک گروه تحقیقاتی و در قالب یک شرکت فناور به مرحله تجاری سازی رسیده و روزانه یک کیلو گرم کیتوسان تولید می شود.
مهدوی نیا با بیان اینکه این میزان تولید پنج درصد نیاز کشور را تامین می کند، خاطرنشان کرد: با حمایت مسئوولان می توان این رقم را تا ۲۰ درصد افزایش داد.
وی اضافه کرد : محصولی که این شرکت تولید می کند، کیفیت بالایی دارد و قیمت آن یک پنجم مشابه خارجی است.
کیتوسان یک پلی ساکارید خطی است که از واکنش پوسته های کیتینی اسکلت خارجی میگو، خرچنگ و سایر سخت پوستان با سدیم هیدروکسید ایجاد می شود؛ این ترکیب به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردش در صنایع مختلفی همچون کشاورزی، تصفیه فاضلاب، صنایع غذایی و به ویژه در دنیای پزشکی کاربرد های فراوانی دارد.