• امروز : جمعه - ۲۰ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 11 October - 2024
7

آذربایجان‌شرقی قطب اول فرآوری گیاهان دارویی در کشور می‌شود

  • کد خبر : 123658
  • 16 آبان 1402 - 9:00
آذربایجان‌شرقی قطب اول فرآوری گیاهان دارویی در کشور می‌شود
یازاکو - مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: آذربایجان‌شرقی با دارا بودن ۸۵۰ واحد تبدیلی با ظرفیت پنج و نیم میلیون تن رتبه سوم کشوری را در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی به خود اختصاص داده است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از خبرگزاری فارس، فرامرز افشانی بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: آذربایجان‌شرقی در بسیاری از حوزه‌های فرآوری از رتبه‌های بالایی برخوردار است. برای نمونه در فرآوری انگور، بسته‌بندی خرما، فرآوری تخم مرغ، بسته‌بندی عسل و خشکبار رتبه اول و در سردخانه‌ها رتبه دوم کشور را دارد.

فعالیت ۱۹ واحد فرآوری گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی

وی از فعالیت ۱۹ واحد فرآوری گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: با جذب سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در بخش فرآورده‌های گیاهان دارویی، آذربایجان‌شرقی در حال تبدیل شدن به قطب اول فرآورده‌های گیاهان دارویی در کشور است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، بخش عمده تولیدات صنایع تبدیلی این استان را فرآوری میوه‌ها شامل لواشک، غوره، کنسانتره و محصولات لبنی اعلام کرد و متذکر شد: صنایع تبدیلی در سه حوزه سورتینگ، بسته‌بندی، فرآوری و نگهداری تکمیل کننده زنجیره تولید است و امنیت غذایی را ضمانت می‌کنند. علاوه بر این توسعه این صنایع باعث کاهش ضایعات محصولات کشاورزی می‌شود. این صنایع علاوه بر درآمدزایی بالا باعث اشتغال ۱۲ هزار نفر در استان شده است.

افشانی، درباره راه‌اندازی صنایع تبدیلی جدید در استان آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: متقاضیان صنایع تبدیلی برای دریافت مجوز این صنایع نه تنها مشکل ندارند که از حمایت سازمان جهاد کشاورزی هم برخوردارند. حتی برای محصولاتی که در استان تولید نمی شود شرایط ایجاد صنایع تبدیلی فراهم است از جمله ما محصول خرما نداریم ولی رتبه اول بسته‌بندی و فرآوری خرما به استان آذربایجان‌شرقی تعلق دارد.

وی افزود: آذربایجان‌شرقی به دلیل نزدیکی به بازارهای آسیای میانه از موقعیتی خوبی برای صادرات محصولات صنایع تبدیلی به این منطقه از جمله کشورهای عراق و ترکیه برخوردار است به همین دلیل با حمایت از این صنایع و صادرکنندگان، زمینه توسعه صادرات فراهم شده است.

افشانی با تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی در آذربایجان‌شرقی یادآور شد: یکی از دلایلی که باید صنایع تبدیلی را ارتقا دهیم کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است. در حال حاضر، محصولات کشاورزی به صورت خام فروشی در بازار عرضه می‌شود و این فرآیند باعث افزایش ضایعات محصولات کشاورزی شده است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ابراز کرد: فعال شدن صنایع تبدیلی از یک سو، باعث کاهش ضایعات کشاورزی و از سوی دیگر، سبب افزایش ارزش افزوده محصولات می‌شود ضمن آنکه ارزش ضریب تبدیل محصولات را بالا می‌برد و کشاورزی توجیه اقتصادی خواهد داشت.

افشانی بیان داشت: کل ظرفیت واحدهای فعال و دارای پروانه بهره برداری حوزه صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان‌شرقی ۵.۵ میلیون تن است که با ظرفیت ۸ میلیون تنی واحدهای دارای جواز تاسیس که در حال ساخت می باشند به ظرفیت سالانه ۱۳.۵ میلیون تن دست خواهیم یافت که ضمن تامین بخشی از مواد اولیه این واحدها از داخل استان، بخش زیاد دیگری نیز از سایر استان‌ها تامین خواهد شد.

وی، درباره سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی گفت: برای کسانی که قصد دارند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند مجوزهای لازم در کوتاه ترین زمان صادر می‌شود.

افشانی ادامه داد: متقاضیان ابتدا باید در سامانه ثبت نام کنند. پس از ثبت نام، موافقت اولیه به سرعت انجام می‌شود و بعد از آن از نهادهای ذیربط از جمله سازمان غذا و دارو، اداره کار و دامپزشکی استعلام می‌شود. بعد از بررسی این استعلام‌ها، مجوز اولیه تأسیس صادر می‌شود و در صورت وجود اعتبارات، با همکاری مدیریت سرمایه‌گذاری که تاکنون همکاری بسیار خوبی در این زمینه داشته‌اند، تسهیلات لازم در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد تا بتوانند کارخانجات خود را به بهره‌برداری برسانند.

اجرای ۴ مگاپروژ​ه صنایع تبدیلی در آذربایجان‌شرقی

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی از چهار مگاپروژه در دست اجرا در حوزه صنایع تبدیلی خبر داد و خاطرنشان کرد: شرکت کشت و صنعت میوه آذربایجان در حوزه فرآوری و کنسانتره با ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذری در دست اجراست که با بهره‌برداری از این مگاپروژه ۲ هزار شغل جدید ایجاد می‌شود. کشت و صنعت سهند هشترود، دومین مگاپروژه است که عملیات اجرایی این کشت و صنعت با سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد ریال در زمینی به مساحت تقریبی۷۰ هکتار در حال انجام است و تا امروز حدود ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با اجرای این طرح یک هزار و ۲۰۰ شغل جدید ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: سومین مگاپروژه، زنجیره تولید ژلاتین است که در زمینی به مساحت ۳۵ هکتار توسط شرکت دارویی ره‌آورد وطن با سرمایه‌گذاری بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در حال اجراست و تا به امروز ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با بهره‌برداری از این مگاپروژه علاوه بر درآمد زایی و ایجاد ۳۲۰۰ شغل، ژلاتین مورد نیاز کشور تامین می‌شود. زنجیره تولید و فرآوری تخم مرغ آرمین تجارت چهارمین مگاپروژه‌ای است که با هدف تکمیل زنجیره تولید در دست اجراست و باعث ایجاد ۳ هزار شغل جدید در آذربایجان شرقی می‌شود.

ایجاد شهرک صنایع تبدیلی تخصصی

افشانی از ایجاد شهرک صنایع تبدیلی تخصصی خبر داد و افزود: شهرک صنایع تبدیلی تخصصی در شهرستان بناب در ۴۸ هکتار در حال اجراست که علاوه بر قطعه‌بندی و تجهیز کارگاه، امکانات زیرساخت آن فراهم شده و آماده تحویل به متقاضیان است. ایجاد شهرک‌های صنعتی در تبریز و بستان آباد نیز در اولویت در دستور کار قرار دارد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=123658

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});