به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از بیزیم مدیا، بر اساس اطلاعیهی دولت ترامپ تعرفههای متقابل از تاریخ ۹ آوریل به اجرا گذاشته خواهند شد و حداقل تعرفهی پایه از تاریخ ۵ آوریل برای تمامی کشورها اعمال میشود.
در بین کشورهایی که مشمول تعرفه شدهاند، ترامپ بیشترین تعرفهی گمرکی را بر کالاهای چین و اتحادیه اروپا اعمال کرده است. برای کالاهای چینی تعرفهای معادل ۳۴ درصد و برای کالاهای وارداتی از کشورهای اتحادیه اروپا تعرفهای ۲۰ درصدی در نظر گرفته شده است. بر کالاهای چینی علاوه بر تعرفهی ۲۰ درصدی قبلی تعرفهای ۳۴ درصدی نیز اعمال خواهد شد که در نتیجه میزان کل تعرفه به ۵۴ درصد میرسد. این تعرفههای جدید تقریباً تمامی کالاهای صادراتی چین به آمریکا را در بر خواهد گرفت.
واکنش از اروپا و چین
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرده است که اتحادیه اروپا در صورت لزوم اقدامات سختگیرانهای را در واکنش به تعرفههای تجاری آمریکا اتخاذ خواهد کرد: تعرفههای آمریکا ضربهای به اقتصاد جهانی است که بر میلیونها نفر تأثیر خواهد گذاشت. اتحادیه اروپا برنامهی قویای برای واکنش به تعرفههای تجاری آمریکا علیه اتحادیه دارد. ما نمیخواهیم حتماً تلافی کنیم، اما اگر لازم باشد، برنامهای قوی داریم و از آن استفاده خواهیم کرد.
چین نیز در پاسخ به این اقدام ترامپ، تعرفهای ۳۴ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از آمریکا اعمال کرده است.
تعرفههای ترامپ بیشتر به کدام کشور آسیب خواهد زد؟
ناطق جعفرلی کارشناس سیاسی در مصاحبه با “بیزیم مدیا”، گفت که کشور آسیبپذیرتر در این میان چین خواهد بود. جنگ تعرفهای ترامپ اهداف مختلفی دارد. یکی از این اهداف کاهش بدهی آمریکا، بازگرداندن تولید داخلی و فراهم کردن زمینه برای ورود بیشتر سرمایه به کشور است. هدف دیگر ایجاد بستری برای مذاکرات است؛ به این معنا که ترامپ میخواهد با ایجاد این شرایط در مذاکرات با اروپا و چین امتیازاتی کسب کند. در مورد اینکه این اقدام آمریکا به کدام کشور بیشتر آسیب خواهد زد، طبیعتاً این چین است که بیشتر متضرر خواهد شد. وضعیت اقتصادی چین در دو سال اخیر چندان مساعد نبوده و در بخشهای مختلف نشانههایی از رکود دیده میشود. با اینکه رشد اقتصادی کلی حدود ۴ درصد است، اما در بسیاری از بخشها خطر رکود وجود دارد. به همین دلیل بیشترین فشار تعرفهای بر شرکتهای چینی وارد خواهد شد.
به گفته این کارشناس یکی از عوامل دیگر آسیبپذیری بیشتر چین، وابستگی بالای اقتصاد این کشور به اقتصاد آمریکاست. اقتصاد چین طی ۳۰ سال گذشته به اقتصاد آمریکا یکپارچه شده است. از سوی دیگر بالاترین تعرفهها علیه چین اعمال شده است. در پایان این ماه یا اوایل ماه مه دیداری میان ترامپ و رهبر چین برنامهریزی شده است. انتظار میرود در آن مذاکرات، موضوع کاهش تعرفهها در قبال برخی امتیازات مورد بررسی قرار گیرد.