• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
3

مسیر آینده خاورمیانه چگونه خواهد بود؟

  • کد خبر : 154055
  • 14 شهریور 1403 - 16:00
مسیر آینده خاورمیانه چگونه خواهد بود؟
یازاکو_تشدید سریع تنش ها، به ویژه به دلیل مواضع تهاجمی اسرائیل و تأثیر گسترده آن در سراسر منطقه، خاورمیانه را در آستانه دوره جدیدی از بی ثباتی قرار داده است.

به گزارش واحدترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح آینده خاورمیانه با سناریوهایی از درگیری جهانی تا صلح از طریق اتحادهای جدید نامشخص است.

تحولات خاورمیانه پس از 7 اکتبر منجر به ظهور موج جدید ناامنی در منطقه شده است. وضعیت مشابهی با شروع بهار عربی تجربه شده بود که محیط استراتژیک خاورمیانه را به طور قابل توجهی تغییر داد. بازیگران منطقه ای تلاش کردند تا از طریق فرآیندهای عادی سازی که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد و با هدف ایجاد یک محیط امنیتی جدید مبتنی بر همکاری، از درگیری های ناشی از بهار عربی دور شوند . اکنون، آنها خود را در یک محیط متضاد جدید می یابند.تشدید سریع تنش ها، به ویژه به دلیل موضع تهاجمی اسرائیل و تأثیر گسترده آن در سراسر منطقه، خاورمیانه را در آستانه دوره جدیدی از بی ثباتی قرار داده است.

این وضعیت نیاز به ارزیابی مجدد محیط امنیتی در خاورمیانه از منظرهای چندگانه دارد. با توجه به پویایی جدید ایجاد شده توسط درگیری فعلی، منطقه به طور بالقوه می تواند در سال های آینده با سه سناریو روبرو شود.

تشدید بحران امنیتی

در این سناریو، منطقه همچنان در چرخه خشونت و بی ثباتی فرو رفته است. عملیات نظامی مستمر اسرائیل در غزه منجر به خصومت های دائمی، به ویژه با حزب الله لبنان می شود. این درگیری با شدت کم با تبادلات موشکی متناوب، ترورهای هدفمند و درگیری های بین مرزی مشخص می شود.

با ادامه درگیری ها، خطر رویارویی مستقیم نظامی بین اسرائیل و ایران افزایش می یابد و اسرائیل به طور فزاینده ای دارایی های ایران در سوریه دیگر مناطق را هدف قرار می دهد. پاسخ ایران می‌تواند شامل بسیج نیروهای نیابتی خود در سراسر منطقه از جمله حزب‌الله، حوثی‌ها در یمن و شبه‌نظامیان مختلف شیعه در عراق باشد که به طور بالقوه منجر به درگیری منطقه‌ای گسترده‌تر می‌شود.

سوریه که پیش از این به دلیل جنگ داخلی تضعیف شده است، به میدان جنگ برای درگیری های نظامی اسرائیل و ایران تبدیل شده است. حملات هوایی اسرائیل به مواضع ایران در سوریه می‌تواند منجر به تلافی‌جویانه ارتش سوریه، بی‌ثباتی بیشتر این کشور و کشاندن آن به عمق درگیری شود.

در یمن، جنبش حوثی به حملات خود به خطوط کشتیرانی در خلیج عدن ادامه می دهد. این تنش ها در دریای سرخ را تشدید می کند و مسیرهای عرضه جهانی نفت را تهدید می کند و خطرات را برای بازیگران بین المللی افزایش می دهد.

آینده خاورمیانه درهاله ای از ابهام و نگرانی همچنان نامعلوم با پیش بینی های چندگانه است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=154055

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});