• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
3

اقتصادهای جهان برای تعرفه های «روز آزادی» ترامپ آماده می شوند

  • کد خبر : 175414
  • 13 فروردین 1404 - 11:34
اقتصادهای جهان برای تعرفه های «روز آزادی» ترامپ آماده می شوند
یازاکو - اقتصادهای سراسر جهان روز سه‌شنبه تلاش کردند تا خود را برای جدیدترین تعرفه‌های دونالد ترامپ آماده کنند، پس از اینکه رئیس‌جمهور آمریکا مشخص نکرد چه کسی هدف قرار خواهد گرفت، اما قول داد در رسیدگی به آنچه که به گفته او عدم تعادل تجاری ناعادلانه است، "بسیار مهربان" باشد. ترامپ - که از زمان روی کار آمدن در ژانویه از اختیارات ریاست جمهوری استفاده بی سابقه ای کرده است - وعده داده است که از روز چهارشنبه مالیات بر واردات از کشورهای دیگر را اعمال خواهد کرد.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل ازدیلی صباح وی متعهد شده است که تعرفه‌های «مقابله‌ای» را اعمال کند.

هنوز چیزهای زیادی ناشناخته است، از جمله اینکه دولت ایالات متحده دقیقاً چه کاری انجام خواهد داد.

به گفته این میلیاردر جمهوری خواه، بزرگترین اقتصاد جهان “توسط همه کشورهای جهان از بین رفته است.”

منتقدان هشدار می دهند که این استراتژی خطر یک جنگ تجاری جهانی را به همراه دارد و واکنش زنجیره ای تلافی جویانه شرکای تجاری بزرگی مانند چین، کانادا و اتحادیه اروپا را برمی انگیزد. همچنین می تواندوضعیت تورم را بدتر کند و رشد اقتصادها را کاهش دهد.

در آخر هفته، چین، کره جنوبی و ژاپن توافق کردند که تجارت آزاد بین خود را تقویت کنند.

اما ترامپ گفت که نگران نیست این عوارض باعث شود متحدان به سمت پکن سوق پیدا کنند و افزود که توافق بر روی TikTok می‌تواند به تعرفه‌های چین نیز مرتبط باشد.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید گفت که هدف روز چهارشنبه اعلام «تعرفه‌های مبتنی بر کشور» خواهد بود، اگرچه ترامپ همچنان متعهد به اعمال هزینه‌های جداگانه و خاص است.

وال استریت ژورنال گزارش داد که مشاوران ترامپ برای ضربه زدن به تقریبا تمام شرکای تجاری ایالات متحده، تعرفه جهانی ۲۰ درصدی وضع کردند.

بلاتکلیفی بازارها را به لرزه درآورده، سهام را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و ترس از رکود را تشدید کرده است. سهام آسیایی که روز دوشنبه پس از اینکه ترامپ گفت تعرفه‌هایش شامل «همه کشورها» می‌شود، به شدت کاهش یافتند، پس از وعده‌های او برای «مهربان بودن» سه‌شنبه تا حدودی بازگشتند.

“درد اقتصادی”

تثبیت تعرفه‌های گمرکی ترامپ به ترس از رکود اقتصادی آمریکا دامن می‌زند. تحلیلگران گلدمن ساکس احتمال رکود ۱۲ ماهه خود را از ۲۰ درصد به ۳۵ درصد افزایش دادند.

این منعکس کننده “پیش بینی رشد کمتر، کاهش اعتماد و اظهارات مقامات کاخ سفید است که نشان دهنده تمایل به تحمل دردهای اقتصادی است.” گلدمن ساکس همچنین پیش بینی خود را برای تورم اساسی در پایان سال ۲۰۲۵ افزایش داد.

کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول (IMF) گفت:تعرفه‌های ترامپ باعث نگرانی شده است، اما تاثیر اقتصادی جهانی آن نباید چشمگیر باشد.

چین و کانادا تعرفه های متقابلی را بر کالاهای آمریکایی وضع کرده اند، در حالی که اتحادیه اروپا اقدامات خود را برای شروع از اواسط آوریل رونمایی می کند.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه به ایالات متحده هشدار داد که بزرگترین بلوک تجاری جهان در برخورد با تعرفه‌های جدید دولت ترامپ «کارت‌های زیادی در دست دارد» و برنامه خوبی برای مقابله به مثل در صورت اجبار دارد.

وی گفت که اتحادیه همچنان به “راه حل مذاکره” امیدوار است، اما “همه ابزارها روی میز هستند” تا در صورت لزوم پاسخ دهند.

اتحادیه اروپا از زمان بازگشت ترامپ به قدرت در ژانویه، از جمله تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو که از روز پنج شنبه اجرایی شد، تحت تعرفه های متعدد ایالات متحده قرار گرفته است.

علاوه بر تعرفه‌های متقابل کشوری، اعلامیه «روز آزادی» ترامپ می‌تواند عوارض بیشتری برای بخش‌های خاص مانند داروها و نیمه هادی‌ها به همراه داشته باشد.

اقتصاددانان انتظار دارند که این حمله آتی می تواند ۱۵ درصد از شرکای دارای عدم تعادل تجاری مداوم با ایالات متحده را هدف قرار دهد، گروهی که اسکات بسنت، وزیر خزانه داری ایالات متحده آن را “۱۵ کثیف” نامید.

“لحظه وجودی”

شرکای تجاری ایالات متحده برای به حداقل رساندن میزان قرار گرفتن در معرض این اتفاق عجله دارند و گزارش ها حاکی از آن است که هند ممکن است برخی از عوارض را کاهش دهد.

روز سه‌شنبه، ویتنام اعلام کرد که تعرفه‌ها را بر طیفی از کالاها از جمله خودرو، گاز مایع و برخی محصولات کشاورزی کاهش می‌دهد.

ژاپن اعلام کرد که حدود ۱۰۰۰ “مرکز مشاوره” را برای مشاغلی که از تعرفه های آمریکا آسیب دیده اند ایجاد خواهد کرد.

خوان رامون د لا فوئنته، وزیر امور خارجه مکزیک روز دوشنبه در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود خواستار حفظ توافقات تجارت آزاد بین کشورهای آمریکای شمالی شد و صنعت خودرو را مورد بحث قرار داد، جایی که تعرفه های ۲۵ درصدی قرار است از ۳ آوریل اجرایی شود.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا (ECB) روز دوشنبه گفت که اروپا باید به سمت استقلال اقتصادی حرکت کند و به رادیو فرانس اینتر گفت: اروپا با یک “لحظه وجودی” روبرو است.

به طور جداگانه، نخست وزیر بریتانیا، با ترامپ در مورد “مذاکرات سازنده” در مورد توافق تجاری بریتانیا و ایالات متحده صحبت کرد، در حالی که اولاف شولز، صدراعظم آلمان گفت که اتحادیه اروپا قاطعانه به ترامپ پاسخ خواهد داد اما آماده سازش است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=175414

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});