به گزارش یازاکو، مسعود جعفرنژاد با اشاره به فعالیت ۱۲۰ واحد تولید قارچ، شامل ۱۰ واحد صنعتی و ۱۱۰ واحد مشاغل خانگی اعلام کرد: سطح زیر کشت سالانه قارچ در استان حدود ۱۰ هکتار (۱۰۴ هزار و ۲۲۳ مترمربع) است و عملکرد هر مترمربع به طور متوسط ۲۵ کیلوگرم برآورد میشود.
وی افزود: واحدهای صنعتی تولید قارچ در شهرستانهای جلفا، بستانآباد، هشترود و تبریز فعالیت دارندو در سال ۱۴۰۳ یک واحد راکد در شهرستان بناب با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال فعال شده و به تولید بازگشته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به چالشهای پیش روی تولیدکنندگان مشاغل خانگی در این حوزه اشاره کرد و گفت: نبود واحد تولید کمپوست در استان، نبود حمایت مالی بانکها، بیثباتی قیمت مواد اولیه، همکاری دشوار تولیدکنندگان کمپوست با واحدهای کوچک و محاسبه هزینه انشعابات برق و گاز به صورت تجاری، از مهمترین مشکلات این بخش هستند.
جعفرنژاد همچنین به نبود تشکلهای حمایتی، نوسان قیمت بازار، نیاز به برق سه فاز، بالا بودن هزینه تجهیزات و نبود نقدینگی کافی برای تأمین مواد اولیه اشاره و بر لزوم برنامهریزی برای حل این مشکلات تأکید کرد و حمایت بیشتر نهادهای دولتی، به ویژه در زمینه تأمین تسهیلات مالی و تثبیت را خواستار قیمتها شد.