• امروز : یکشنبه - ۶ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 26 May - 2024
6

افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز

  • کد خبر : 115942
  • 05 شهریور 1402 - 10:15
افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی جذب دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز
یاز اکو - رییس دانشگاه تبریز گفت: این دانشگاه در سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی در جذب دانشجویان خارجی و بین المللی، موفق به کسب رتبه برتر مطلق در بین دانشگاه های کشور شده است.

به گزارش پایگاه خبری یاز اکو به نقل از ایرنا، صفر نصراله زاده روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این دانشگاه با توجه به ایجاد زمینه مناسب برای جذب دانشجویان بین المللی، جایزه «ثریا» را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز برای کسب این جایزه در پنج شاخص مقام برتر را کسب کرده است، افزود: تعداد دانشجویان بین المللی دانشگاه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۴۰ دانشجو داشت که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به یک هزار و ۵۰۰ دانشجو رسید.

رییس دانشگاه تبریز گفت: دانشجویان یاد شده از ۱۰ تا ۱۲ کشور خارجی به ویژه کشورهای همسایه مانند عراق و سوریه و کشورهای آفریقایی مانند نیجریه هستند.

نصراله زاده، با اشاره به اینکه ۹۰ درصد دانشجویان بین المللی این دانشگاه از عراق هستند، ادامه داد: تلاش می شود در آینده تنوع جذب دانشجویان بین المللی از کشورهای مختلف افزایش یابد.

۵۲ درصد دانشجویان دانشگاه تبریز خانم هستند

رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه اکنون حدود ۲۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند، گفت: ۵۲ درصد از دانشجویان این دانشگاه خانم و ۴۸ درصد نیز آقا هستند.

نصراله زاده، تعداد رشته های دوره کارشناسی این دانشگاه را ۱۰۱ و تعداد رشته های دوره کارشناسی ارشد را ۱۲۰ تا ۱۲۷ عنوان اعلام کرد و افزود: ۴۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه در حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ رشته تحصیلات تکمیلی مشغول تحصیل هستند.

وی اظهار کرد: اکنون رییس ۲ دانشکده اقتصاد و تربیت بدنی و علوم ورزشی و پژوهشکده اخترشناسی و فیزیک کاربردی این دانشگاه خانم هستند که این موضوع نشان از توجه به قشر بانوان در این دانشگاه است.

دانشگاه تبریز در رتبه بندی شانگهای بین ۷۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد

رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه این دانشگاه در بین دانشگاه های جامع، سومین دانشگاه از نظر دیپلماسی علمی شناخته شده است، گفت: دانشگاه تبریز همچنین در سال ۲۰۲۳ بر اساس پایگاه رتبه بندی شانگهای به عنوان یکی از موسسات معتبر در درجه بندی دانشگاه ها، در بین ۷۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.

نصراله زاده ادامه داد: در این رتبه بندی دانشگاه تبریز در بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفت و در بین دانشگاه های وزارت علوم در بین چهار تا هفت دانشگاه برتر کشور و پنجمین دانشگاه برتر کشور شناخته شد.

وی با بیان اینکه شاخص های ارزیابی دانشگاه ها در نظام رتبه بندی شانگهای بیشتر بر اساس پژوهش و فناوری است، یادآور شد: ۸۰ درصد مربوط به حوزه پژوهش و فناوری و چاپ مقالات و ۲۰ درصد به عملکردهای دانشگاه و کیفیت دانش آموختگان و اساتید مربوط می شود.

رییس دانشگاه تبریز گفت: در رتبه بندی شانگهای، دانشگاه تبریز ۲۰۰ پله رشد داشته به طوری که در رتبه بندی قبلی بین ۹۰۱ تا هزار دانشگاه قرار داشت.

نصراله زاده، با اشاره به نقش اساتید دانشگاه این دانشگاه در رشد رتبه بندی شانگهای، افزود: امسال ۲۵ نفر از اساتید این دانشگاه در جمع دانشمندان ۲ درصد جهان قرار گرفته اند.

وی اظهار کرد: دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تربیت مدرس تهران بیشترین مقالات را در بین دانشگاه های کشور ارایه کرده و رتبه دوم را از این نظر کسب کرده و در سرانه مقاله و تولید علم نیز در رتبه دوم است.

رییس دانشگاه تبریز گفت: این دانشگاه در سال های گذشته در حوزه ارتباط با صنعت جایگاهی نداشت ولی در سال گذشته در این حوزه پنجمین دانشگاه کشور شد.

نصراله زاده، افزود: کسب رتبه پنج در کشور در حوزه ارتباط با صنعت نشان از افزایش تعداد طرح های صنعتی این دانشگاه است به طوری که در سال گذشته حدود ۶۵ طرح در حوزه صنعت بود که این تعداد در سال جاری رشد چشمگیری داشته است.

وی یادآور شد: دانشگاه تبریز در سال گذشته دانشگاه برتر در حوزه حمایت از پژوهش و فناوری و دومین دانشگاه برتر در حوزه زیست بوم فناوری شد.

دانشگاه تبریز لیست سیاه ندارد

رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه این دانشگاه لیست سیاه ندارد، گفت: در سال گذشته با توجه به بروز شرایط خاص در دانشگاه های کشور، این دانشگاه تا اواخر این جریانات هیچ دانشجوی محروم و تنبیهی نداشت.

نصراله زاده، ادامه داد: با سوق یافتن این جریانات در دانشگاه تبریز به سوی اغتشاشات، برای تعداد اندکی از دانشجویان شرکت کننده در این اغتشاشات حکم موقت صادر شد.

تعداد شرکت های دانش بنیان دانشگاه تبریز به ۲۰۰ مورد می رسد

رییس دانشگاه تبریز با اشاره به وجود ۶۲ شرکت دانش بنیان در سال گذشته در این دانشگاه، گفت: تعداد این شرکت ها هم اکنون به ۱۰۱ شرکت رسیده است و اکنون ۷۰ رشته در نوبت قرار دارند.

نصراله زاده، افزود: با توجه به افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان، مرکز رشد و نوآوری این دانشگاه به پردیس فناوری و نوآوری دانشگاه تبریز ارتقا یافته است.
وی اظهار کرد: با افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان به ۱۷۱ شرکت و ایجاد ۱۵ شرکت دانش بنیان در دانشکده های کشاورزی، فیزیک، برق و شیمی این دانشگاه، تعداد شرکت های دانش بنیان این دانشگاه تا سال ۱۴۰۳ به حدود ۲۰۰ شرکت می رسد.

دانشگاه ها باید حکمت بنیان شوند

رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه دانشگاه ها با عبور از نسل های اول، دوم، سوم و چهارم باید به سمت فرانسلی پیش بروند، گفت: این دانشگاه باید با حرکت جهشی به دنبال حکمت بنیان حرکت کنند.

نصراله زاده، ادامه داد: در این نوع دانشگاه ها، دانش آموختگان متخصص، حکیم، متعهد، فرهنگی تربیت می شوند و موجب بروز تحول عظیمی در جامعه می شوند.
وی یادآور شد: این دانشگاه ها در کنار توجه به تولید علم، مقاله و توسعه شرکت های دانش بنیان، می توانند نقش مهمی در تمدن سازی که یکی از اهداف انقلاب اسلامی ایران است، ایفا کنند و در واقع دانشگاه ها انسان تولید کنند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=115942

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});